Search
Филтрирай по...

Соя при менопауза

Соя при менопаузаСоята или още позната като китайски маслен грах успешно се разпространява вече в целия свят. Тя се среща както като хранителните добавка, така и самостоятелно.

Соята е изключително полезна за хора, които имат непоносимост към млечни продукти и са алергични към животински белтъчини. Тя е незаменим източник на необходими вещества при хора, които страдат от затлъстяване. Препоръчва се и при следните заболявания: хипетония, атеросклероза, исхемична болести, диабет и артрит.

Какво има в соята?

Бобовете на соята съдържат: 40% белтъчини, 20 % мазнини и въглехидрати, 10% вода, 5% пепел и 5% целулоза. Освен това соята съдържа големи количества изофлавоноиди, сходни с естрогените, които поддържат баланса на хормоните в организма. Много ценни са белтъчините, които се намират в соята и не отстъпват по хранителна стойност на животинските белтъчини. В соевото масло се съдържа още лецитин, холин, витамини В и Е и множество макро- и микроелементи. Соевият лецитин и холина са необходими на клетките на мозъка и нервната тъкан. Тези вещества отговарят за концентрацията, паметта, двигателната и сексуалната активност. Те регулират холестерола и забързват метаболизма.

Противопоказна ли е соята?

Соевите продукти не са препоръчителни за деца, понеже изофлавоните оказват неблагоприятно влияние върху ендокринната система. Не са подходящи за деца и заради алергизиращия им ефект. Ако страдате от бъбречни заболявайте, не приемайте соя, защото има опасност от образуване на камъни в бъбреците. Забранена е за бременни, защото съдържа хормоподобни съединения.

Соя за женския организъм

Фитоестрогените, които соята съдържа, са изключително полезни за жени над 40г. , понежете забавят стареенето. Всяка осма жена е застрашена от рак на гурдата. Изофлавоните в соята се предписват като лекарствени препарати, които няма странични ефекти. Изофлавоните също удължават продължителността на месечния цикъл, помагат в борбата с менопаузата – остеопороза, топли вълни и др. Соята помага на жените в менопауза и защото съдържа калций и естрогеноподобни изофлавони. Жените има още какво да вземат от соята – тя помага да отслабнет и намалява натрупването на мазнини в черния дроб.

Ревита Ви препоръчва:

Соя изофлавони, 500 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top