×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Скандинавското ходене е възникнало във Финландия. То представлява упражнение със сравнително ниско въздействие, което включва използването на специални щеки. Както е при ски бягането, и тук човек използва щеките като продължение на ръката си, за да съответстват на крачката. Това не е просто ходене или туристическа разходка, тъй като щеките задължително се държат пред тялото ви, за да подобрите баланса

И сега сигурно ще си кажете, че вие ходите достатъчно и без щеки. Може и така да е, въпреки, че ако не сте чели едно от последните ни интервюта по отношение на движението, е вероятно да си живеете със заблудата за някакви си 6000 крачки на ден и никакви упражнения. Както вече стана ясно от интервюто, тези крачки са крайно недостатъчни, а дори и да са повече, ако ви липсва сутрешната гимнастика, знайте, че не правите кой знае колко за здравето си. Затова сега ще ви разкажем за неочакваните ползи за здравето от този вид ходене- скандинавското.

Започваме от най-важното- скандинавското ходене може да изгори до 20% повече калории от традиционното ходене. То:

  • Подобрява сърдечно-съдовото ви състояние- използването на щеки за скандинавско ходене ви насърчава да увеличите интензивността на ходенето. В резултат на това сърцето ви бие по-бързо, кръвообращението се подобрява и сърдечно-съдовата ви система укрепва. Малко по малко, след време ще забележите подобрение в общата ви издръжливост.
  • Стимулира метаболизма- скандинавското ходене е дейност, която включва цялото тяло. Като въздейства както на ръцете, така и на краката, този вид ходене използва повече мускули от традиционното, което засилва метаболизма и насърчава загубата на тегло.
  • Подобрява здравето на костите- този вид ходене е отлично за здравето на костите. Помага за изграждането и поддържането на плътността на костите, като по този начин намалява риска от остеопороза.

Как да увеличим максимално ползите от скандинавското ходене?

Ако се практикува правилно, това ходене ви предлага множество предимства. Но за да се възползвате напълно от него, трябва да се вслушате в някои препоръки.

  • Оборудвайте се правилно- подходящото оборудване може да ви помогне да оптимизирате обучението си. Качествени щеки за скандинавско ходене, чифт подходящи обувки и удобно облекло, са от съществено значение. Пръчиците трябва да са правилният размер, обикновено стигат до пъпа ви. Те служат за разпределяне на силата, упражнявана върху краката ви, към горната част на тялото.
  • Възприемете правилната техника- скандинавското ходене не е просто ходене с щеки. Има специфична техника, която трябва да се възприеме, за да се гарантира, че цялото тяло работи. Уверете се, че използвате щеките си, за да избутвате тялото си напред, ходете с люлеещи се напред-назад ръце и с удобна крачка.
  • Адаптирайте интензивността- както при всяко физическо упражнение, интензивността трябва да бъде адаптирана към вашето фитнес ниво. Започнете бавно, ако сте начинаещ и постепенно увеличавайте интензивността на тренировките си, докато физическото ви състояние се подобрява. Пренапрежението може да доведе до нараняване и не е необходимо, за да се възползвате от предимствата на скандинавското ходене.
  • Разнообразете своя маршрут- скандинавското ходене може да се практикува в много различни среди, от градски паркове до планински пътеки. Разнообразяването на вашия маршрут може да ви помогне да поддържате интереса си към упражненията и да се насочите към различни мускулни групи.

Запомнете

Преди да започнете, отделете минути за загряване. Това подготвя тялото ви за упражнения и помага за предотвратяване на наранявания. И помнете, че не става дума само за ходене с щеки. Пак повтаряме- техниката на скандинавското ходене е специфична- движението идва от горната част на тялото, а щеките се използват за изтласкването му напред. Не се обезсърчавайте, ако в началото ви е трудно. С малко повече практика, бързо ще свикнете. Не забравяйте и да се хидратирате редовно по време на тренировка и яжте богата на протеини закуска след разходката, за да помогнете на тялото да се възстанови. И не на последно място по значение- следете вашите разходки - изминато разстояние, време, пулс и т.н.  По този начин ще отбелязвате напредъка си и ще си поставяте нови цели, които пък ще ви карат да се чувствате далеч по-добре и физически, и психически. Движението е и отделяне на серотонин, така че ...ходете по скандинавски за здраве и добро настроение!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.