Search
Филтрирай по...

ПМС

Какво е ПМС?

Предменструален синдром (ПМС) е комбинация от емоционални, физически, психологически нарушения, които се случват преди появата на менструалния цикъл. Най-честите симптоми при ПМС, свързани с настроение са раздразнителност, депресия, плач, свръхчувствителност, както и промени в настроението с редуващи се тъга и гняв. Най-често срещаните физически симптоми при ПМС са умора, подуване на корема и гърдите.

Колко често се появява ПМС?

Около 80% от жените изпитват някакъв вид ПМС. Честотата на истински ПМС често е надценен, като включва всички жени, които имат физически или емоционални предизвестници преди менструация. Смята се, че клинично доказан ПМС се среща при 20% до 30% от жените.

Какви са причините за ПМС?

Причините остават загадка поради широкия диапазон на симптомите и трудното поставяне на диагноза. Има няколко теории относно ПМС. Нито една от тези теории не е доказана и що се отнася до лечение на ПМС все още липсва научна теория. Повечето данни показват, че ПМС е резултат от промени или взаимодействия между нивата на половите хормони и мозъчни химикали. ПМС не зависи от лични фактори или определен тип личност. Също така, редица изследвания показват, че психологическия стрес не е свързан с ПМС.

Ревита Ви препоръчва:

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коноп § протеини § фибри, 454 mg

Конопено маслo, 237 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Крил масло, 500 mg

Пореч масло, 1300 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top