Search
Филтрирай по...

Целулит

Целулитът е заболяване, което се среща при голяма част от жените. То е свързано с натрупването на подкожна мазнина в областта на бедрата, хълбоците и задните части, което води до набръчкване на кожата. При по-тежки форми на болестта може да са засегнати гърдите, горната част на ръцете и долната част на корема. От медицинска гледна точка това не е сериозно заболяване, но води до ниско самочувствие и притеснение от външния вид.

Голяма част от средствата за лечение на целулита като масажи и кремове обещават завидни резултати, но за съжаление по-голяма част от тях нямат никакъв ефект. Проявата на целулита може да варира по своята степен на сериозност като с напредване на възрастта се увеличава вероятността от появата му. Целулитът се среща и при слабите хора, но наднорменото тегло го прави значително по-видим. Други рискови фактори за появата на целулит са стресът, заседналият начин на живот, използването на контрацептиви.

Целулитът е свързан с фиброзните нишки на съединителната тъкан, които свързват кожата с подлежащите мускули. Между кожата и мускулните тъкани се разполага мастната тъкан. Когато се натрупат мастни клетки, те избутват нагоре клетките на кожата, а здравите нишки на съединителната тъкан дърпат кожата надолу. Това прави повърхността на кожата неравна и създава целулита или така наречената „портокалова кожа”.

Най-ефективното лечение на целулита е свързано с здравословна диета и редовни физически упражнения. Широко използвани са и терапии с лазер, инфрачервени лъчи и антицелулитен масаж. Някои хора прибягват и до липосукция. При нея хирургът вкарва тънка тръба под кожата и след това всмуква навън мастните клетки. Въпреки че липосукцията може да помогне за по-добрия външен вид на тялото, тя не отстранява целулита, а напротив – може само да го влоши. Ако използвате антицелулитни кремове и откривате видим резултат, имайте предвид факта, че ефектът е само временен.

Ревита ви препоръчва:

Целимин 15 ml, антицелулитна формула

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top