Search
Филтрирай по...

Няколко неочаквани причини за сърдечен пристъп

Най-много хора в света умират от инфаркти, инсулти и др. болести на сърдечно-съдовата система. Традиционните обвинения за това отнасят стреса, наследствените фактори, пушенето и пр. Но американски специалисти посочват и няколко други, не по-малко опасни причини за сърдечен удар, съобщава Yahoo Health.
1. Лоши съседи – изследване е установило, че хората, които мечтая да се преселят заради съседи-скандалджии, имат с 10% по-висок риск от инфаркт.

2. Антибиотици – много от тях се оказват вредни за сърцето, например азитромицин, дори при непродължителен период на употреба.

3. Инфекции – повечето възрастни хора умират от инфаркт и болести на сърцето именно, когато хванат някаква инфекция и трябва много да се пазят дори от грип.

4. Семейни проблеми – те увеличават риска от сърдечен удар с 34%. Те са един от най-сериозните фактори особено с нарастването на възрастта и партньорите хората трябва да се пазят взаимно.

5. Проблеми с бъбреците – дори незначителни проблеми с бъбреците водят до статистически доказано повишаване на риска от инфаркт с 20%.

6. Градският начин на живот – всекидневното пътуване до работа в адски задръствания или претъпкания обществен транспорт е сериозен рисков фактор за сърдечен притъп, твърдят германски учени.

7. Зли началници – като правило пациентите, които се прекарали инфаркт, споделят че неадекватното поведение на шефа им е една от най-вероятните причини, предизвикали проблемите със сърцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top