Search
Филтрирай по...

Целина, риган и артишок срещу рак

Целина, риган и артишок срещу ракПоредното проучване на специалисти от Илинойския университет посочва, че някои от веществата, съдържащи се в ригана, целината и артишока унищожават анормалните клетки при рак на панкреаса.

Включените в състава на тези храни биоактивни субстанции, наречени апигенин и лутеолин, блокират действието на определен ензим, който подпомага оцеляването на раковите клетки.

Учените съветват да консумираме колкото може повече плодове и зеленчуци, тъй като по този начин, според тях, помагаме на организма да изгради своя биоактивна защита, която свежда до минимум риска от развитието на злокачествени заболявания.

Авторите на изследването смятат, че създаването на медикаменти, съдържащи апигенин и лутеолин в концентрирани количества, може да бъде много добра профилактична мярка срещу появата на туморни клетки.

Потвърден научен факт пък е, че хранителните добавки, съдържащи екстракти от листа и пъпки на артишок, намаляват нивата на холестерола и мазнините в кръвта. Поради тази причина, те са много полезни за хората, страдащи от завишени нива на холестерол.

Прочетете повече:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top