×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Витамин D стана нарицателно в пика на пандемията, когато проучванията свързаха добавките с по-добри резултати от COVID сред хоспитализирани пациенти. Витамин D е полезен на много етапи от живота. Към днешна дата препоръките са променени и сега той се счита за жизненоважен за бременни и кърмещи майки. Това хранително вещество е важно и за деца в училищна възраст и юноши

Проучванията доказващи, че този мастноразтворим стероиден хормон подобрява здравето, датират от десетилетия. Стефи Нет, директор маркетингови комуникации и разработване на продукти в Life Labs, даде представа за възможностите за растеж на витамин D в образователната сесия на SupplySide West (изложение, провело се в Лас Вегас в периода 23-27 октомври), наречена „Подкрепа за жените и децата чрез добавки“. Тя нарича витамин D една от шепата обещаващи съставки, „които сега са на ръба да се считат за задължителни“, докато на практика бяха почти нечувани само преди 15-20 години.

Откъде идва нарастващото търсене на витамин D?

Многобройни проучвания, датиращи от 80-те години на миналия век, свързват ниските нива на витамин D с повишен риск от прееклампсия и гестационен диабет при бъдещи майки. Високите нива на витамин D на майката помагат за поддържане на здравето на костите на техните новородени. Стефи Нет, която вече споменахме, заявява, че при първата и бременност през 2008 година не и е било казано да приема витамин D. Докато три години по-късно, при втората и бременност, този витамин и е препоръчан. Същата година и Академията по акушерство и гинекология го препоръчва. Въпреки това, витамин D не се появява като препоръка от Световната здравна организация до 2016 г. И все още не се приема толкова широко, колкото фолиевата киселина. Именно този факт показва колко много време може да мине, докато едно хранително вещество пробие в масовия поток.

Витамин D- необходим от зачеването до смъртта

Годините между раждането и 12-годишна възраст са времето, в което по-познатите ползи от витамин D стават актуални- костна плътност, имунно здраве и здраве на зъбите. Това са и годините, в които децата започват да прекарват по-голямата част от деня в училище, което означава по-малко време на открито т.е. по-малко витамин D, получен от слънцето и по-голяма вероятност да боледуват.

Пубертетът пък е критичен период за костната минерализация и маса. Точно поради тази причина витамин D е много важен и в този момент- той подпомага усвояването на калций. Скорошни проучвания показват ползите му и върху психичното благополучие и юношите.

При възрастните той също е „задължителен“, тъй като има редица функции- подпомага абсорбирането на калций и фосфор в костите, отговорен е за правилното делене и функциониране на всички клетки в организма- счита се, че е способен да влияе върху дегенеративни заболявания, като деменция, рак, чернодробна фиброза, Алцхаймер. Витамин D успява да регулира нивата на инсулин в кръвта и се използва в много програми за превенция на диабет. Освен това поддържа добрия ни имунитет, психичното ни здраве, белодробната и сърдечната функция.

Според Харвардското училище по обществено здраве, витамин D е основна добавка за имунната подкрепа, която помага при възпаление и стимулира производството на протеини, борещи се с микробите.

Именно майките са тези, които ще направят витамин D „задължителен“

Проучвания твърдят, че милиони жени, които може би никога преди не са приемали добавки, изведнъж ще започнат да търсят именно този продукт, с идеята да родят здраво дете. Майките често поемат водеща роля в семейното здраве. Жените също така правят по-голямата част от покупките. Така че изборът им почти никога не е грешен, стига до тях да достига необходимата информация и то навреме. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.