×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
НутрикозметикаВидът на кожата се влияе от много фактори като наследственост, токсини в околната среда, хормонални промени и метаболитни процеси. Днес знаем, че комбинацията от тези фактори води до кумулативни промени на кожната структура, функция и външен вид. Може да се каже, че начинът ни на живот може да ускори или забави стареенето на тялото (включително и на кожата).

Нутрикозметичните средства представляват природни продукти за здравето, приемат се вътрешно (подобно на храна) и съдържат комбинация от целеви хранителни вещества и антиоксиданти с превантивен или лечебен ефект върху кожата, косата и ноктите.

Откривателят на нутрикозметиката е шведският биохимик Ейк Далгрен, който е създал първия такъв продукт в края на 80-те години на миналия век. Той предположил, че клетките на кожата могат да абсорбират хранителни вещества като по този начин подобряват вида на кожата. Мотото му било: „Красотата на кожата започва отвътре.“ Доскоро много хора не вярваха на подобни твърдения и мислеха, че това е маркетингов трик. През последните 10 години обаче напредналите технологии на производство и клиничните изследвания доказват ефективността на нутрикозметиката.

Нутрикозметиката се предлага под различни форми – тинктури, напитки, прахчета, бонбони за дъвчене, храни. През 2011 година продажбите на нутрикозметика в световен мащаб достига 4.5 милиона (70% от тези продажби се реализират в Япония и Китай).

Изследванията показват, че нутрикозметиката може да подпомогне действието на оралните антиоксиданти. Тези продукти съдържат полифеноли – флавоноиди, флавоноли, катехини и стилбени, които се съдържат в растителната храна и играят ролята на антиоксиданти. Те предпазват растенията от вредното въздействие на бактерии, гъби и ултравиолетови лъчи.

Хората днес са добре информирани за съставките на използваните от тях продукти и как те могат да повлияят върху здравето им. Тези потребители вярват в холистичните принципи на лечение и нормално протичащото стареене. 63% от хората на възраст под 40 години са готови да плащат повече за социално отговорни продукти и услуги.

Най-новите дерматологични практики показват, че храненето оказва влияние върху хроничните кожни заболявания (като обикновеното акне). Добрите бактерии в пробиотиците и пребиотиците лекуват успешно възпаления, атопичен дерматит и екзема. Приемът на полезни бактерии чрез храната или чрез добавки помага за неутрализиране на токсичните отпадъчни продукти, предпазване на лигавицата на червата, увеличаване на биодостъпността на хранителните вещества и предпазване на храносмилателния тракт от инфекциозни микроби. Доброто здраве на храносмилателната система възстановява здравето и баланса и на кожата.

Други съставки за справяне с окислителния стрес и възпалението включват ендогенни антиоксидантни ензими (супероксид дисмутаза, глутатион пероксидаза), омега 3, омега 7 и омега 9 мастни киселини.

В крайна сметка обратим процес ли е стареенето? Не, то не може да бъде спряно, но може да се контролира начина на стареене и да се повлияе върху тези фактори, които преждевременно ни състаряват (излагане на слънце, хранене, добавки, заобикаляща среда). Сега, когато потребителите са станали по-осъзнати за справянето с признаците на стареенето, нутрикозметиката и козметиката комбинират своите усилия и предлагат продукти за вътрешен прием и локално приложение, чрез които се добива цялостен и отговорен подход към красотата и здравословното стареене.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.