Search
Филтрирай по...

Да защитим бъбреците

Да защитим бъбрецитеАко се интересувате от диетично хранене, вероятно сте чели, че ударните количества протеини и минерали могат да увредят бъбреците ви. Това, на което вероятно все още не сте се натъкнали като информация е, че извънредните количества киселини в тялото също могат да увредят бъбреците. Именно бъбреците са последният филтриращ механизъм на тялото, който може да постави бариера между организма и токсините. Ако те не функционират пълноценно, токсините се натрупват и замърсяват кръвта. Ето защо е много важно да регулираме нивата на киселинност в организma. Това може да се постигне чрез правилно хранене и подходящи хранителни добавки. Увредените бъбречни клетки не подлежат на регенерация, така че при съмнение за бъбречно заболяване трябва да се предприемат спешни мерки.

Рисковете

Когато киселините навлязат в потока на кръвообращението като следствие на лошо храносмилане или повишена консумация на киселино-образуващи храни, част от тях се обезвреждат от черния дроб. Ако количеството им е по-голямо, черният дроб не е в състояние да се справи и остатъчното количество киселини се отправя към бъбреците, където кръвта да се пречисти. Бъбреците обаче не са конструирани да филтрират този тип метаболитен отпадък. Тежките метали във водата и в някои храни, несмляната храна, киселинните напитки, както и някои лекарства са предизвикателство за бъбреците. Бомбардирани от киселинните отпадъци, те не са в състояние да изпълняват дори нормалната си функция и да излъчват от тялото обичайните крайни продукти на метаболитните процеси като млечната киселина например.

Уврежданията

За разлика от черния дроб, който може да трансформира някои от киселините в мастни депа, бъбреците нямат такава способност. Те трябва или да филтрират киселините в кръвта, или да се задръстят с киселинен отпадък. Поради специфичния си строеж (сложна мрежа от фини капиляри) бъбреците много по-лесно се запушват в сравнение с големите кръвоносни съдове. Акумулирането на киселини води до образуване на бъбречни камъни. За да помогне на дейността на бъбреците и процеса на филтриране, сърцето увеличава потока на кръв към тях, което може да доведе до повишено кръвно налягане.

Решението

За да се възстанови нормалната бъбречна функция, трябва да се осъществи драстично намаляване на нивата на киселинност в организма. Подходяща алкализираща диета би могла да балансира Ph нивото на организма. Правилна комбинация от зеленчукови сокове също може да понижи киселинността и да прочисти отлаганията, които създават предпоставки за камъни.

След спешни мерки, следва промяна в диетата, която да спазваме в дългосрочен план. Тогава видим резултат ще усетим не само по работата на бъбреците ни, но и под формата на  общо подобрено здравословно състояние и по-голяма устойчивост към заболявания.

Ревита Ви препоръчва:

Фо-Ти (корен), 610 mg

Хвойна синя (плод), 425 mg

Мечо грозде, 480 mg

Хортензия (корен), 415 mg

Бяла ружа (корен), 455 mg

Кафяви водорасли (фукус), 580 mg

Полски хвощ (трева), 440 mg

Репей (корен), 540 mg

Царевична коса, 430 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top