Витамин В17 (Амигдалин/Лаетрил) - Revita.bg

Витамин В17 (Амигдалин/Лаетрил)


Години наред това вещество, съставено от две захарни молекули (едната бензалдехид, а другата цианид), е смятано за витамин, причисляван към В-групата под номер 17. Съвременните проучвания обаче установяват, че амигдалинът (другото название на витамин В17) по-скоро принадлежи към т.нар. „витаминоподобни съединения”, което в никакъв случай не намалява полезното му действие за организма, особено при борбата с раковите образувания, тъй като съдържащият се в него цианиден компонент уврежда и унищожава клетките на рака. Макар да няма стопроцентово доказателство за неговата токсичност, прекомерния прием на В17 може да бъде нездравословен поради наличието на цианид в състава на витамина.

Пречистената фрма на витамин В17, известна като лаетрил, се използва орално или на инжекции за лечение на рака (в момента това вещество не е разрешено в САЩ поради необходимостта от провеждане на допълнителни изследвания, които да докажат ефикасността му). Факт е обаче, че за народи, които се хранят с храни, богати на В17, ракът е непознат. Пример за това са жителите на долината Хунза на границата между Индия и Пакистан, за които кайсията, чиито костилки са богати на витамин В17, е неизменна част от хранителния режим. Всяка пролет с напъпването на кайсиевите дръвчета, те престават да поемат храна и единственото, което консумират, е специфична местна напитка, приготвена от сушени кайсии и вода. Тази тяхна т.нар. „гладна пролет” провеждат в период от 2-3 месеца до узряването на кайсиите, като през този период организмът бива захранен с балансирано количество амигдалин.

Витамин В17 може да се счита ефективно средство за превенция срещу рака, ако е приеман редовно чрез изяждане на няколко горчиви ядки от типа на горчивия бадем, кайсия или ябълка. Други добри източници са покълнали семена, люцерна, покълнали бобови, просо и леща.

Ревита Ви препоръчва:

Люцерна (лист), 405 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Витамин В17 (Амигдалин/Лаетрил), 7.4 out of 10 based on 7 ratings

Коментари

 1. Здравейте! Може ли да ми кажете схема за приемане на Б17? Чета в нета, че трябва да се комбинира с цинк, Б15 и други добавки и ензими. Но точна схема какво, по колко и кога, така и не намирам. Към кого да се обърна, може би се зплаща за таква информация? Но ако може някой да помогне…Благодаря!

  1. Здравейте,
   Както знаете, витамин В17 се използва като алтернативно лечение при онкологично болни, макар че някои специалисти го приемат като предимно опасен,отколкото полезен. Високите дози витамин В17 могат да предизвикат странични действия, вкл. смърт: повдигане, главоболие, световъртеж, понижаване на артериалното налягане до драстични нива, мускулна слабост и блокиране на сърдечната дейност. А при онкологично болни, за да има ефект, се прилагат високи дози. Ако тази е причината за интереса ви към този витамин, добре е да се консултирате с лекуващия лекар. Ако причината е друга, според мен е по-добре да потърсите друг продукт, който е с подобен ефект. Primum non nocere.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Здравейте,
  аз също ви го препоръчвам. Диагнозата беше аденокарцином на панкреаса и лекарите ни изпратиха у дома на доизживяване. Ехографска находка- 6 см образувание. Приятелят ми гаснеше от ден на ден. Болките бяха мъчителни и увеличавахме обезболяващите, комбинирахме ги, тъй като ни отказваха на този етап морфин. Казаха ми за амигдалин и аз започнах да давам според указанията на производителя с надежда да не навреди и усложни тежкото състояние. Успоредно с амигдалина и купищата опиати променихме коренно диетата, дневния режим, движението и т.н.за да борим депресията и обречеността. Края на март лекарите ни бяха дали от 1 до три месеца преди фаталните симптоми.
  Строгата диета за панкреатит и грижите за повдигане на духа полека скриха кокалите и ребрата. Минаха 3 месеца – подобрение видимо в общото състояние. Минаха 4, 5. Има чудеса в живота и случващото се беше тъкмо такова. Спряхме обезболяващите. Само диета и Б 17. В началото на октомври месец ехографията показа 2 см. образувание и ни казаха, че е станала грешка в диагнозата може би. Аз мога да кажа, че грешка в болката, слабеенето и мъките не е станала. Просто изчезнаха. Борете се, борете се за всяка секунда ежедневие, за всяка разходка, за всеки път, когато сънят дойде и за всяко ново утро. А аз ще се надявам всички диагнози да са объркани.

  1. Моля пишете ми как давахте витамин В 17 , на гладно ли и колко мг ?

  2. Здравейте,

   Приемат се преди или по време на хранене. Да не се превишава указаната доза.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. Здравейте.Откриха на майка ми рак на белият дроб.Искам да попитам от къде мога да закупя витамин B17за да го закупя.

  1. Здравейте,

   Дозата за профилактика е 100 мг.

   д-р Аелита Петрова

   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. Не виждам да е изписан имейла ми, затова го изписвам собственоръчно: niko2044@abv.bg
  Всеки който иска да памогне поже да се свърже с мен

  1. Здравейте! Честита Коледа и дай Боже здравето и късмета да Ви спохождат в делата Ви! Поздрави от Варна !
   Казвам се Даниела,интересувам се от пътища да спася майка си-на 63г е-пролетта и откриха начална фаза карцином на стената на матката.
   Моля за малко повече инфо относно Б17
   Казаха ми приятели ,че витамин Б17 може да помогне за карцином на матката при майка ми- проведоха и лъчетерапия-60 дена-и след 5 месеца карцинома отново рецидивира .Професор Корновски във онкоцентър Варна каза че не може да я оперира ,т.к от лъчетерапията са се срастнали органите и не може да диференцира точно какво да изреже( тъпо що не са го предвидили назначавайки и 60 лъчетерапии ). Не предписа и нищо друго да правим,но аз искам да взема мерки.Купих и САМЕНТО http://www.lechitel.bg/product.php?p=69 Но,искам да направя всичко възможно,че да не се увеличаха до следващия тест и туморен маркер до края на февруари месец,когато и казаха да иде на контролен преглед.
   С Уважение : Даниела +359 885 999142
   е-мейл : danielatraikova@abv.bg
   Весели празници

 5. Когато лекарите вдигат ръце,след пет години тежка химиотерапия в която има много интереси,както на производители,търговци,лекуващи лекари,кой ще ми забрани да търся начин на избавление.Запознавам се в двежение с приложението на витамин В17.Наивно е да търся сам желания резултат,затова искам моя E-mail да бъде побликуван и ползван от заинтересовани специалисти /особенно химиотерапевти/или неспециалисти,но с опит в приложението на В17.Всяка помощ е от значение.

  1. Б17 действа – под формата на инжекции и комбинация от витамини. Аз ги изпробвах. Курсът на лечение е дълъг, но резултатите са много добри.

  2. Здравейте,

   Казвам се Валентина. Баща ми имаше рак на белия дроб с множество разсейки в мозъка. За съжаление го открихме много късно и вече нищо не можеше да помогне.

   Купихме Амигдалин и Имунофан, но предвид напредналия рак не ни помогнаха.

   Ако имате нужда – пишете. Имам лекарствата, които се съхраняват правилно и са в срок на годност.

   Поздрави и с пожелания за здраве,

   Валентина

 6. „radoslav казва: moge bi ima nwkakvo le4enie no edva nqkoga 6te uznaem za tozi lek.“ Ако СВЕТОВНААТ ЗДРАВНА МАФИЯ спре да САМОУБИВА или САМОИЗЧЕЗВА ДОКТОРИТЕ И УЧЕНИТЕ , КОИТО ОТКРИВАТ и синтезират природни лекарства против рака /и то лекуващи до почти 100%/ може и да узнаем някога !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Коса кожа
Искате ли грандиозна промяна във вида на кожата и косата?
    Състарена кожа с бръчки, косопад, изтощена и вяла коса без блясък, преждевременно загубила естествения си цвят, меки и чупливи нокти… Тези негативни...
Белези
Заличете белезите от акне в домашни условия и без скъпи процедури!
    Въпреки че акнето се среща по-често през пубертета, все повече хора в зряла възраст се сблъскват с този проблем. Причината за появата...
Рибено масло
Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!
    През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3?...