Витамин В17 (Амигдалин/Лаетрил)


Години наред това вещество, съставено от две захарни молекули (едната бензалдехид, а другата цианид), е смятано за витамин, причисляван към В-групата под номер 17. Съвременните проучвания обаче установяват, че амигдалинът (другото название на витамин В17) по-скоро принадлежи към т.нар. „витаминоподобни съединения”, което в никакъв случай не намалява полезното му действие за организма, особено при борбата с раковите образувания, тъй като съдържащият се в него цианиден компонент уврежда и унищожава клетките на рака. Макар да няма стопроцентово доказателство за неговата токсичност, прекомерния прием на В17 може да бъде нездравословен поради наличието на цианид в състава на витамина.

Пречистената фрма на витамин В17, известна като лаетрил, се използва орално или на инжекции за лечение на рака (в момента това вещество не е разрешено в САЩ поради необходимостта от провеждане на допълнителни изследвания, които да докажат ефикасността му). Факт е обаче, че за народи, които се хранят с храни, богати на В17, ракът е непознат. Пример за това са жителите на долината Хунза на границата между Индия и Пакистан, за които кайсията, чиито костилки са богати на витамин В17, е неизменна част от хранителния режим. Всяка пролет с напъпването на кайсиевите дръвчета, те престават да поемат храна и единственото, което консумират, е специфична местна напитка, приготвена от сушени кайсии и вода. Тази тяхна т.нар. „гладна пролет” провеждат в период от 2-3 месеца до узряването на кайсиите, като през този период организмът бива захранен с балансирано количество амигдалин.

Витамин В17 може да се счита ефективно средство за превенция срещу рака, ако е приеман редовно чрез изяждане на няколко горчиви ядки от типа на горчивия бадем, кайсия или ябълка. Други добри източници са покълнали семена, люцерна, покълнали бобови, просо и леща.

Ревита Ви препоръчва:

Люцерна (лист), 405 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Витамин В17 (Амигдалин/Лаетрил), 7.4 out of 10 based on 7 ratings

Коментари

  1. Не виждам да е изписан имейла ми, затова го изписвам собственоръчно: niko2044@abv.bg
    Всеки който иска да памогне поже да се свърже с мен

  2. Когато лекарите вдигат ръце,след пет години тежка химиотерапия в която има много интереси,както на производители,търговци,лекуващи лекари,кой ще ми забрани да търся начин на избавление.Запознавам се в двежение с приложението на витамин В17.Наивно е да търся сам желания резултат,затова искам моя E-mail да бъде побликуван и ползван от заинтересовани специалисти /особенно химиотерапевти/или неспециалисти,но с опит в приложението на В17.Всяка помощ е от значение.

    1. Б17 действа – под формата на инжекции и комбинация от витамини. Аз ги изпробвах. Курсът на лечение е дълъг, но резултатите са много добри.

  3. “radoslav казва: moge bi ima nwkakvo le4enie no edva nqkoga 6te uznaem za tozi lek.” Ако СВЕТОВНААТ ЗДРАВНА МАФИЯ спре да САМОУБИВА или САМОИЗЧЕЗВА ДОКТОРИТЕ И УЧЕНИТЕ , КОИТО ОТКРИВАТ и синтезират природни лекарства против рака /и то лекуващи до почти 100%/ може и да узнаем някога !!!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>