Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини


Изолевцинът е незаменима аминокиселина, която заедно с левцина и валина образува така наречената група BCAA – аминокиселини с разклонена верига, отговарящи за производството на протеини, глюкоза и редица други аминокиселини, необходими за правилното протичане на основните жизнени функции. Изолевцинът участва в образуването на хемоглобина и регулира нивото на кръвната захар.

Недостигът на изолевцин се среща само при хора, които спазват строги ниско протеинови диети като симптомите могат да включват главоболие, виене на свят, умора, депресия, объркване и раздразнителност. Често пъти дефицитът на изолевцин може да имитира симптомите на хипогликемия.

Допълнителният прием на изолевцин с храната или под формата на добавки повишава издръжливостта и подпомага възстановяването при травма или операция и ускорява зарастването на рани. Поради участието си в производството на хемоглобин и регулиране на нивата на кръвната захар, аминокиселината присъства и в профилактиката на анемия и диабет. Лабораторни експерименти, проведени с животни, установяват намаляване на тремора, но все още няма категорични резултати за действието на изолевцина в тази посока при хора.

Храни източници на изолевцин са високо протеиновите храни като бадеми, кашу, пилешко месо, яйца, риба и черен дроб.

Ревита Ви препоръчва:

Ленена пудра, 454 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart