Search
Филтрирай по...

6 начина да се справите с безсънието

Помощ от билките! Проучванията показват, че уханието на лавандула помага изключително добре при безсъние и безпокойство. Може да намерите лавандулови цветчета или просто да си вземете ароматни лавандулови свещи. Поставете ги близо до възглавницата си и учените гарантират, че ще заспите мигновено. Друга възможност е да капнете няколко капки от лавандулово масло върху на леглото си.
Помощ от хормоните! Мелатонинът е хормонът, който отговаря за биологичния часовник на организма и за съня. Той се произвежда от епифизата (малка жлеза в мозъка) обикновено вечерно време. С възрастта обаче производството му намалява. Проучванията показват, че при хората над 70 години количеството му е изключително ниско. Най-много мелатонин имат младежите през пубертета. Ето защо приемът на продукти, съдържащи малатонин подпомага съня и се бори с безкрайните нощи.
Помощ от храната! Доказано е, че триптофанът една от 10-основни аминокиселини, които тялото използва за синтез на протеини увеличава нивата на хормона серотонин. Серотонинът (хормонът на щастието) от своя страна е пряко свързан със заспиването. Може да си набавите повече триптофан като преди заспиване изпиете чаша топло мляко или хапнете сандвич с пуйка.
Помощ от иглите! В древен Китай акупунктурата е била широко разпространен метод за справяне с безсънието. Днес леките убождания също са на мода и редица хора твърдят, че китайците могат бързо и лесно да ви помогнат да се преборите с дългите нощи.
Помощ от музиката! Изследване на американски учени показва, че слушането на една и съща мелодия помага при заспиването. Изберете релаксираща песен и я пуснете на уредбата. Внимание! Не използвайте слушалки, за да се приспите. Това само ще натовари мозъка ви, но няма да ви помогне да се унесете.
Помощ от техниката! Майките знаят, че най-добрият начин да успокоят плачещо бебе е като пуснат прахосмукачката или сешоара. Т.нар. бели шумове помагат изключително много при проблеми със съня. Те успокояват мозъка и го настройват на вълна “сън”.

Ревита Ви препоръчва:

Валериана (корен), 530 mg

Валерианa, 525 mg

Лайка (цвят), 350 mg

Мелатонин, 2,5 mg

Глог (плод), 510 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

5-Хидрокситриптофан, 50 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Коча трева (билка), 380 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Хмел (цвят), 310 mg

Червено цвекло (корен), 500 mg

Шизандра (плод), 580 mg

Пресечка/ Благословен трън (билка), 390 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top