Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Какво е ПМС?

Предменструален синдром (ПМС) е комбинация от емоционални, физически, психологически нарушения, които се случват преди появата на менструалния цикъл. Най-честите симптоми при ПМС, свързани с настроение са раздразнителност, депресия, плач, свръхчувствителност, както и промени в настроението с редуващи се тъга и гняв. Най-често срещаните физически симптоми при ПМС са умора, подуване на корема и гърдите.

Колко често се появява ПМС?

Около 80% от жените изпитват някакъв вид ПМС. Честотата на истински ПМС често е надценен, като включва всички жени, които имат физически или емоционални предизвестници преди менструация. Смята се, че клинично доказан ПМС се среща при 20% до 30% от жените.

Какви са причините за ПМС?

Причините остават загадка поради широкия диапазон на симптомите и трудното поставяне на диагноза. Има няколко теории относно ПМС. Нито една от тези теории не е доказана и що се отнася до лечение на ПМС все още липсва научна теория. Повечето данни показват, че ПМС е резултат от промени или взаимодействия между нивата на половите хормони и мозъчни химикали. ПМС не зависи от лични фактори или определен тип личност. Също така, редица изследвания показват, че психологическия стрес не е свързан с ПМС.

Ревита Ви препоръчва:

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коноп § протеини § фибри, 454 mg

Конопено маслo, 237 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Крил масло, 500 mg

Пореч масло, 1300 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Див ям/ Сладък картоф (корен), 425 mg

Гроздовиден ресник, 40 mg

Соя изофлавони, 500 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Вашият коментар

×

Cart