Search
Филтрирай по...

Крил

КрилКрил е името, което носят голям брой морски ракообразни. През определени периоди от годината крилът се събира на големи ята, толкова плътни, че могат да се наблюдават и от космоса. Той се среща във всички океани, но най-познатият и многоброен антарктически крил е разпространен във водите на Южния океан около полярната граница. Тялото му е дълго приблизително около 5 см, прозрачно с червеникави петна. Въпреки незначителния си размер, крилът представлява най-важното звено в антарктическата хранителна верига. Ако по някаква причина той изчезне, всички форми на живот в Антарктика биха загинали.

Хората използват хранителните добавки с масло от крил при сърдечни заболявания, високи нива на холестерола, високо кръвно налягане, инсулт, злокачествени заболявания, остеоартрити, депресия, пре-менструален синдром и болезнена менструация.

Маслото от крил съдържа 40% фосфолипиди (предимно фосфатидилхолин), 30% Ейкозапентаенова киселина (ЕРА), Докозахексаенова киселина (DHA) и необикновен флавоноид, подобен на лутеолина, който предпазва от злокачествени и сърдечни заболявания.

Омега-3 мастните киселини като състав са много близки до тези на рибеното масло, но за разлика от него, маслото от крил няма неприятен вкус.  Освен това то е богато на  антиоксиданти, от които каротеноидът астаксантин, придаващ червеникавия цвят на крила, има славата на един от най-мощните антиоксиданти в природата. Той защитава клетъчните мембрани от разрушителното  влияние на свободните радикали и предпазва маслото от окисляване.  Има много благотворен ефект върху очите,  централната нервна система и черният дроб.  В състава на маслото влизат и антиоксидантите витамин А и витамин Е, които поддържат имунната и сърдечно-съдовата системи в добро състояние. Крилът понякога е основен източник на холин, който е изключително важен за формирането на клетъчните мембрани и умственото развитие.

За разлика от други рибени масла, в него липсват замърсители като живак, тежки метали и диоксини.

През последните няколко години учените оценяват много високо маслото от крил.

То е натурален лек за редуциране на високия холестерол. В едно изследване, 120 човека са приемали масло от крил, рибено масло или плацебо. В сравнение с плацебото, маслото от крил понижава холестерола с 34%, а рибеното масло – само с 4.6%. Освен това, маслото от крил повишава значително HDL (“добрия”) холестерол, а редуцира триглицеридите. Като към този ефект се прибави и неговото антикоагулантно действие,  се стига до извода, че то укрепва сърдечно-съдовата система. Проучване на Американския Колеж по Хранене установява, че е много ефикасно за облекчаване и на симптомите на артрит.

Друго изследване е проведено  върху 70 жени, които страдат от ПМС.  В продължение на три месеца те приемат масло от крил и при всички настъпва облекчаване на симптомите. Приемането на хранителни добавки от крил също така има силен ефект при лечение на възпаления от различен характер. Многобройни изследвания разкриват неговото антитромбозно, антиаритмично, както и мощно противовъзпалително действие. То оказва положителен ефект при чернодробни нарушения и заболявания на дихателната система.

Ежедневният прием на маслото от крил ви гарантира живот без здравословни проблеми, повече енергия и работоспособност.

Ревита Ви препоръчва:

Крил масло, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top