Грижа за кожата след 40-те - Revita.bg

Грижа за кожата след 40-те

Жените над 40 години трябва да полагат извънредни грижи за красотата на своята кожа и да използват едновременно ефективна и щадяща козметика. След тази възраст е много опасно да се правят икономии за сметка на кожата и да се купува евтина козметика със съмнително качество. И все пак състоянието на кожата зависи не само от качеството и количеството на използваните козметични продукти, но и от общото здравословно състояние, грижите, които са полагани за кожата в миналото и веществата, които организма си набавя заедно с храната.

За забавяне на стареенето помага, също така приемането на различни хранителни добавки, осигуряващи на кожата антиоксидантна защита и подхранване с жизнено важни вещества.

Препоръчително е да се приемат хранителни добавки със съдържание на:

  • Витамин А притежава антиоксидантно действие, предотвратява развитието на злокачествени образувания и предпазва кожата от вредите на слънчевите UVлъчи.
  • Витамин Е (токоферол) – мощен антиоксидант, използва се за профилактика на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания и забавя стареенето на кожата.
  • Витамин С – има висока антиоксидантна активност, защитава клетките от редица токсични вещества (сред които нитрати и нитрити), подобрява имунните реакции и стимулира синтеза на колаген и абсорбцията на желязо в храносмилателния тракт.
  • Пикногенол – екстракт от кора на морски бор (или гроздово семе), съдържащ антоцианидини (биофлавоноиди). Притежава мощно антиоксидантно действие, стимулира синтеза на колаген, укрепва стените на кръвоносните съдове и подобрява кожната микроциркулация.
  • Екстракт от Гинко билоба – има висока антиоксидантна активност, укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява микроциркулацията и стимулира умствената дейност.
  • Глицин (аминокиселина) – притежава антистресов ефект, снема умората и напрежението и стимулира работата на мозъка.
  • Мастни киселини: алфа линоленова, линолова и гама линоленова киселина или балансиран микс от мастни киселини (омега-6 или омега-3 комплекс) – подобряват състоянието на кожата, нормализират водния й баланс и притежават имуномодулиращо действие.

Ревита Ви препоръчва:

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg
Гроздово семе, 300 mg

Гинко, 460 mg

Пореч масло, 1300 mg

Иглика масло, 1300 mg

Хидраплениш, 500 mg

Хидраплениш & МСМ, 750 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...