Search
Филтрирай по...

Депресията пречи на секса

Депресията пречи на сексаТъга, умора, безсъние… Ако страдате от депресия, не се чудете, че може скоро да срещнете проблеми и в леглото. Еректилната дисфункция, липсата на сексуално желание, невъзможността за получаване на оргазъм са само малка част от сексуалните проблеми, които идват в резултат от депресията. Добрата новина е, че всичко това се лекува и може скоро отново да се радвате на успехи и усмивката да се върне на лицето ви.

Каква е връзката?
Както при мъжете, така и при жените сексуалното желание зависи преди всичко от това дали мозъкът функционира правилно. Най-важният орган в човешкото тяло постоянно произвежда химични вещества. Те тръгват от мозъчните клетки и чрез кръвта достигат до всички органи на тялото включително и до ерогенните зони. Доказано е, че при депресия балансът на химичните вещества се променя – сексуалното желание намалява, а понякога напълно изчезва.

Край на секса?
За съжаление много медикаменти, които се предписват за борба с депресията намаляват още повече сексуалното желание. Те подтискат някои центрове в мозъка и пречат на производството на важни химични вещества отговорни за либидото. Въпреки че подобряват настроението фармакологичните антидепресанти не се справят с липсата на сексуално влечение, дори напротив. Има доказателства, че антидепресантите могат да доведат до еректилна дисфункция.

Къде е решението?
Все пак любовната игра е неизменна част от нашия живот. Поговорете с лекаря си дали не може да се преборите с депресията с друг вид антидепресанти, които няма да подтискат сексуалното ви желание. Повечето билкови препарати не влияят по никакъв начин на химичния баланс в мозъка. Жълт кантарион, валериан, глог и маточина са доказани във времето средства за подобряване на настроението. Витамини В и D също помагат за справяне с проблемите. Спортувайте повече, спазвайте здравословна диета и не забравяйте, че често депресията е резултат от неизказани проблеми. Поговорете с близък човек, който ще ви изслуша и ще ви подкрепи.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Calmeral, 600 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Маточина (лист), 490 mg

Добро настроение, 471 mg

Глог (плод), 510 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Епимедиум/ Разгонен козел, 500 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Годжи бери, 500 mg

Мака (корен), 525 mg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top