Search
Филтрирай по...

Витамин D срещу рака

Витамин D срещу ракаСтатистика на Американската здравна асоциация срещу раковите заболявания сочи, че на всеки три минути накъде по света една жена получава диагнозата – рак на гърдата. Добрата новина е, че само 5 – 10% от случаите са наследствени. Това означава, че всички дами могат лесно да намалят риска от подобна страшна диагноза. Ето защо още сега е време да направите първите стъпки, за да предотвратите опасността от смъртоносния рак.

Слънчевият витамин D може да е ключът
Наскоро проведени проучвания на д-р Джулия Найф от Изследователския институт Синай, Торонто (Канада) показват, че слънчевата светлина, подходящата диета и приемането на хранителни добавки, които включват витамин D са най-добрият начин, за да се предпазите от рак на гърдата. Лятото е най-подходящият сезон, за да започнете истински да се грижите за здравето си.

  • Всеки ден се разхождайте поне 15 – 20 минути на слънце. Слънчевите лъчи проникват в кожата и по естествен начин се синтезира витамин D.
  • Не се отказвайте от маслото, яйцата, млякото, соята, портокаловия сок и житните растения. Те са най-богати на ценния витамин. Направете си здравословна диета, която да ви осигури всичко необходимо.
  • Не пропускайте хранителните добавки с витамин D. Те лесно се абсорбират от организма и доставят на тялото ви всичко, от което се нуждае.

 

Д-р Найф е категорична, че освен това има и други начини за намаляване риска от рак на гърдата, които дамите трябва да прилагат.

  • Движете се повече. Не се затваряйте във фитнес залата, когато може да тренирате навън. Дори 20 минути разходка са напълно достатъчни.
  • Следете килограмите си. Ако сте с наднормено тегло, сега е времето да се погрижите за себе си и да свалите няколко килограма. Откажете се от високо калоричните храни и заложете на плодовете и зеленчуците.
  • Внимавайте с мазнините. Избягвайте мазните храни като пицата и чипса. Те само вредя на здравето ви.
  • Вземайте повече фолиева киселина. Всяка жена в детеродна възраст трябва да приема фолиева киселина. Тя ще помогне за изграждане на здрави клетки.
  • Сбогувайте се с пушенето. Пушачките са в рисковата група за появата на рак – ако искате да запазите здравето си, изхвърлете цигарите.

 

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1 g

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top