Search
Филтрирай по...

Внимание! Олово в организма!

 

Внимание! Олово в организма!Оловото е най-популярният токсичен елемент от тежките метали. Той се натрупва в организма в следствие на промишлени замърсявания, автомобилни газове и др. Снегът, почистван по улиците, например съдържа опасни вещества като оловни съединения, бензопирен, диоскиди, въглеродни окиси, въглеводороди, формалдехиди, различни соли и др. Събираният сняг се изхвърля най-често в реките и водните корита. При топенето на снеговете оловните съединения, които са устойчиви и трудно се разграждат, се концентрират във водата и стават изключително опасни за нас, хората.

Кой е най-застрашен?

Това са хора, които живеят в близост до магистрали, работят в бензиностанции и крайпътни заведения. Към другата рискова група спадат хора, които работят в оловно-цинковата промишленост, производството на акумулатори и електрически батерии. При тях много вероятно е да се развие анемия, енцефалопатия, невропатия, увреждане на бъбреците, черния дроб и др. Хроничната оловна енцефалопатия се изразява с безпокойство, главоболие, загуба на памет, нарушена концентрация и отслабено внимание.

Други тежки последици от оловото са заболяванията на сърдечно-съдовата система като васкулит, хипертония, атеросклероза на малките и средните артерии. Големите количества олово в организма причиняват дефицит на калций, желязо и цинк. Оловото измества селена и влияе отрицателно върху кръвоносната система, нервната система, черния дроб, бъбреците и детеродните органи. Оловото спира синтеза на витамин D. Над 70% от оловото се натрупва в костите. Над 50% от градските жители страдат от повишено съдържание на кадмий, живак и олово  организма.

За съжаление не можем да избегнем натрупванията на олово в организма, защото трябва да се подобрят условията на живот и състоянието на околната среда. А това не е по силите на един човек, а отговорност на цялото общество. Всеки то нас трябва да положи минимални усилия за опазване на околната среда, а за да запази организма си здрав въпреки лошите условия на живот, е необходимо да детоксикира организма си поне 2 пъти годишно.

Ревита Ви препоръчва:

Тисилин дейли клийнс, 855 mg

Тисилин, 175 mg

Тисилин дижестив клийнс, 540 mg

Тисилин Супер, 750 mg

Тисилин (билкова пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин (минерална пречистваща програма в 3 фази)

Млечен бодил, 355 mg

Артишок, 450 mg

Глухарче (корен), 540 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top