Search
Филтрирай по...

Мигрената може да е опасна!

Мигрената може да е опасна!Жените, които страдат от мигрена е по-вероятно да развият множествена склероза, отколкото тези, които нямат главоболие. Това показва проучване на американски учени, публикувано наскоро. Все още обаче не е ясно какви са точно причините за това. По време на първото по-мащабно проучване, свързано с мигрената учените установили, че дамите, страдащи от силно главоболие са с 50% по-склонни да развият множествена склероза, отколкото останалите жени. “Необходими са още допълнително изследвания, за да намерим връзката между двете заболявания, но резултатите са категорични”, казва д-р Иля Кистер, ръководител на проекта и главен асистент в Ню Йоркския медицински университет (САЩ).
Множествената склероза е хронично заболяване на централната нервна система. Статистиката сочи, че в България заболелите са 50-60 на 100 000. Болестта засяга хора във възраст между 20 и 40 години, като жените са диагностицирани по-често от мъжете. Факт е, че днес заболяването се разпространява по-бързо, отколкото в миналото.
В проучването на д-р Кистер са участвали над 120 000 жени, които били наблюдавани в продължение на цели 16 години. Около 18 000 от тях се оплаквали от мигрена.  “Установихме, че рискът дамите, които страдат от главоболие да развият множествена склероза е почти 50% по-голям от останалите, които нямат такива проблеми. Отчетохме и другите рискови фактори, но мигрената е най-повтарящият се.”, допълва той

Ревита Ви препоръчва

Бяла върба (кора), 400 mg

Бяла върба, 450 mg

Глог (плод), 510 mg

Calmeral, 600 mg

Маточина (лист), 490 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Добро настроение, 471 mg

Маточина (лист), 490 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top