Search
Филтрирай по...

Омега 3 прави усмивката блестяща

Пародонтитът, кървенето от венците, лошият дъх са често срещани проблеми. Години наред зъболекарите търсят решение на тези неразположения. Проучване на английски учени показва, че Омега 3 мастните киселини може да намали пародонтита с почти 20%.
Омега-3 (есенциални) мастни киселини имат важно значение за редица биохимични процеси в организма. Омега 3 са полиненаситени мастни киселини. Доказано е, че хранителен режим, наситен с тях, спомага за намаляване на триглицеридите и повишаване на добрия холестерол в организма. Освен това те действат и като антикоагулант и предпазват кръвта от образуване на тромби. Други изследвания доказват, че Омега 3 мастните киселини спомагат и за понижаване на кръвното налягане при хипертоници.
Пародонтитът, почти като алергията и стресът, може да се нарече болест на XXI-ви век. Той често се причинява от некачествени пломби и протези, и неправилната грижа за устната кухина. При пародонтита се появява микробна плака върху зъбите, която ако не се отстранява добре с помощта на четката за зъби се втвърдява. Пародонтитът може да доведе дори до изпадане на зъбите.
В проучванията за връзката между приема на добавки, съдържащи Омега 3 мастни киселини и пародонтита са взели участие 9000 души. Изследването е продължило 5 години и учените са наблюдавали състоянието на пациентите всяка седмица. В края на изследването учените установили, че есенциални мастни киселини имат изключително благотворен ефект върху коварното заболяване на зъбите.Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Ленено масло, 1300 mg 57%

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Мега – ДХК, 1000 mg

Неуроминс ДХК, 100 mg

Мега ефа бленд, 1350 mg

Крил маслo, 500 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 g

Конопено масло, 237 ml

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top