Месните полуфабрикати са вредни за сърцето - Revita.bg

Месните полуфабрикати са вредни за сърцето

Месни полуфабрикатиИзследователите от Харвардската школа по здравеопазване в САЩ доказаха, че употребата на готови месни продукти оказва негативно влияние върху човешкото здраве.

Според проучванията на американските изследователи, употребата на 50 грама колбаси – бекон, кренвирши, котлети и прочие полуфабрикати на ден увеличава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания с 42%, а риска от развитие на диабет с близо 19%.

Харвардските учени са уверени, че основната опасност се крие в солите и нитратните консерванти, които колбасите съдържат. Медиците смятат, че тези вещества са способни да повишат значително кръвното налягане, което е пряко свързано с развитието на сърдечни недъзи. Освен това нитратните консерванти понижават толерантността към глюкоза, вследствие на което нараства рискът от възникване на диабет.

Ревита Ви препоръчва:

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...