Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Ежедневният прием на чай съкращават риска от развитие на рак на простатата с една трета, заявиха холандски учени от Маастрихтския университет. Те са установили, че мъжете, които пият ежедневно  голямо количество чай или го приемат под формата на екстракт, аденом на простатата се среща 37% по-рядко, отколкото при тези, които пият веднъж седмично. Изводите са направени след изследване на хранителните навици на 892 мъже, страдащи от рак на простатата и на същото количество здрави доброволци. Авторите на изследването са убедени, че в основата на този полезен ефект са съдържащите се в чая полифеноли.

В друго изследване, публикувано в European Journal of Clinical Nutrition, се подчертава, че флавоноидите, съдържащи се в чая, са изключително полезни за здравето. Те са антиоксиданти на полифенола, който се съдържа в много хранителни продукти и растения, и помагат за предотвратяването на разпада на клетките. Изследването потвърждава ползата от употребата на  чай за намаляване на риска от сърдечен пристъп, рак и образуване на зъбен камък и кариес, а също така за укрепване на костните тъкани.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart