Орехите освобождават организма от токсинитеУчени от Изследователския център на болницата „Грифин” откриха още едно полезно свойство на орехите. В изследването си те посочват че ореховите ядки съдържат компоненти, които извеждат токсините от организма.

Специалистите са убедени, че ежедневната и редовна консумация на орехи може да направи „чудеса” с човешкия организъм. Ако в продължение на 2-3 месеца всеки ден хапвате по шепа орехи, тялото ви напълно ще се прочисти от натрупаните вредни вещества, посочват авторите на проучването.

В изследването участвали доброволци, страдащи от затлъстяване с индекс на телесната маса, надвишаващ 25. Всички те имали метаболитни нарушения, като обиколката на талията при мъжете била средно над 100 см, а при мъжете – около 88 см. Частниците били разделени на две групи, като хората от първата група ежедневно трябвало да изяждат по 56 гр орехи, а онези от втора – хапвали каквото пожелаят, само без орехови ядки.

Резултатите показали, че общото състояние на доброволците от първа група, значително се подобрило след двумесечната консумация на орехи. Учените открили значителни подобрения в дейността на епителните клетки, покриващи вътрешната повърхност на съдовете и сърдечните кухини. Орехите са доста калорични, но въпреки това консумацията им не носи опасност за телесното тегло, категорични са учените.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart