Search
Филтрирай по...

Маргаринът води списъка на най-вредните продукти

Списък на най-вредните продукти бе съставен от известния американски диетолог Джаред Кох. Той смята, че тези продукти трябва да бъдат силно ограничени или изключени от ежедневното меню на всеки човек.

Транскиселините, които се съдържат в маргарина, повреждат кръвоносните съдове и повишават риска от сърдечни и онкологични заболявания. Маргаринът стимулира и натрупването на наднормено тегло. „Смятам, че това е един от най-лошите хранителни продукти.”, заявава Кох.

В черния списък са и консервираните домати, доматен сок или пюре в метални консервени кутии. Сами по себе си доматите са много полезни за здравето, но съхранението им в метални опаковки вдига рязко нивото на опасните бисфеноли, към които трябва да се отнасяме с повишено внимание. Много изследвания досега са открили зависимост между Бисфенол А и заболявания на сърцето, черния дроб, диабет, неправилно развитие на мозъка и хормоналната система при децата.

Вредни са и обработените месни продукти :

  • колбаси
  • кренвирши
  • бекон.

Те съдържат много хормони и нитрати.

Опасни са и високорафинираните растителни масла. Пуканките, приготвени в микровълнова печка, съдържат токсични вещества и канцерогени. Вредни са и картофите, произведени с използването на пестициди.

В списъка са, разбира се, готварската сол и изкуствените подсладители.

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top