Search
Филтрирай по...

Без стрес по Коледа

Без стрес по Коледа
Само часове ни делят от един от най-големите християнски празници. Чувствате ли се обаче изпълнени с любов и радост или стресът вече ви е завладял? Може би имате нужда от бърза програма, която да ви освободи от напрежението и да ви зареди с енергия, за да посрещнете Коледа бодри и с добро настроение. Ето какво да направите.

Подредете приоритетите си.

Много хора си поставят нереалистични цели преди празниците. Дамите искат да изчистят къщата, да купят и опаковат подаръците за всички, дори и за роднините, които не понасят, да сготвят най-вкусното ястие, едновременно с това да се представят блестящо в службата, а ако може и да отидат на фризьор, маникюр и какво ли още не… Решете какво е по-важно за вас – да подредите коледната украса или да направите коледно почистване. Помислете дали не може да си вземете почивка между Коледа и Нова година, за да се поглезите със спа процедура или масаж. Не искайте невъзможното от себе си. Така на празника няма да сте изнервени и претоварени.

Лягайте си рано.
Сигурно вече знаете, че ако не се наспивате достатъчно на другия ден сте изтощени, уморени и целият свят ви е крив. Опитайте се да спите, колкото се може повече – поне 7 часа на ден. Проучване, проведено наскоро показа, че хората, които не прегръщат възглавницата достатъчно страдат се оплакват често от настинки и грип. Ако не можете да заспите, пийте жълт кантарион.

Хранете се балансирано.

Вярно, че по празниците човек се отпуска и хапва повече от необходимото, но не забравяйте, че това води до редица проблеми като киселини, болки в стомаха. Вземайте пробиотици, за да регулирате процесите в стомаха. Те ще ви помогнат да се справите с тежестта, която е често срещана след голямо преяждане.

Забавлявайте се.

Не искайте Коледа да бъде идеална. Пожелайте си да прекарате празника, обградени от семейството си, обградени с любов и усмивки. Какво като тортата ви не е перфектна, а лампичките на елхата ви не светят. Важно е да се забавлявате.

Повишете имунитета си.

Нали не искате да прекарате Коледа подсмърчайки и със зачервен нос. Ето защо вземайте превантивно Витамин С, Витамин D и цинк, за да засилите имунитета си. Така вирусите и бацилите ще стоят настрана от вас и ще може да прекарате превъзходна Коледа.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top