Search
Филтрирай по...

Вземайте витамини, когато пътувате

Вземайте витамини, когато пътувате Обичате ли да пътувате – на почивка, на екскурзия или дори по бизнес? Да посетиш нови места винаги е вълнуващо и ви изпълва с непознати емоции.
Все повече се говори обаче, че пътешествията имат и негативна страна – напрежението по опаковането и разопаковането на багажа, тичането за автобуса или самолета, съобразяването с местния климат и храна. Всичко това може да се отрази на здравето ви, дори и да не го съзнавате. Ако планирате почивка или пътуване в близките месеци, помислете как можете напълно да й се насладите, като подсилите организма си преди и по време на странстванията си. Предлагаме ви няколко лесноизпълними стъпки.
Внимавайте какво ядете! Дори да отивате в съседния град, внимателно подбирайте храната си. Не купувайте сандвич от улицата и не пийте водата от чешмата. По време на път организмът ви е поставен под по-голям стрес и има нужда от повече витамини и минерали. Всяка сутрин след закуска вземайте мултивитамини, които ще ви заредят с енергия и ще ви помогнат да се справите с предстоящите обиколки. Ако пък държите да вкусите местните специалитети, задължително след това подсилете стомаха и червата си с пробиотици. Добрите бактерии ще осигурят нормална среда за работа на храносмилателната система и рискът да прекарате остатъка от почивката си в тоалетната ще намалее значително.
Запазете енергията си! Много пътешественици се чувстват отпаднали и уморени още на втория ден след тръгването. Ако не искате това да се случи, ежедневно добавете към храната си витамините от В комплекс. Дефицитът, на  някои от витамините може да доведе до силна умора и липса на жизненост. Тези витамини помага в разграждането на мазнините и протеините, което от своя страна помага за поддържане на правилното функциониране на нервната система. Цялата функция на нервната система, която включва и мозъка се регулира от витамин B1, B6 и B12.
Осигурете си достатъчно сън! Без съмнение сънят дава енергия, прави ви жизнени и енергични. Едно от най-добрите природни средства, които ще ви осигурят достатъчно почивка по време на път, това е мелатонина. Той подобно на естествения хормон, който се произвежда от човешкото тяло, ще настрои организма ви, че е време да потънете в страната на Морфей. Валерианът, ментата, маточината и жълтият кантарион също са доказали своите качества като естествени приспивателни средства. Няма нужда да броите овце. Достатъчно е да вземете една таблетка от някоя от тези билки 30 минути преди сън.
Подсилете имунната си система! Нали не искате да заминете и още първия ден от ваканцията си да подсмърчате и да се окажете на легло с температура. За да не се случи това, погрижете се за имунната си система отрано. Пийте Витамин С в по-голяма доза, той няма да позволи на вирусите и бацилите, които постоянно ви атакуват в този период да ви повалят. Ехинацеята и черният бъз са една от най-мощните имуностимуланти. Започнете да ги вземате поне 2 седмици преди пътуването и по време на самата почивка. Така ще сте сигурни, че всичко със здравето ви ще е наред.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top