Search
Филтрирай по...

Куркумата се справя с артрита

Куркумата се справя с артритаМного готвачи използват кукурмата в своите ястия. Родното място на растението е Индия, но тя расте и в други части на Азия, среща се в Китай, Виетнам, Индонезия, Япония, Шри Ланка. Куркумата има свойството да оцветява в жълто нещата, към които се добавя. Тя се използва не само в готварството, но и в медицината. Проучване, проведено в САЩ показа, че хората, които приемат куркумата като хранителна добавка са предпазени от развитието на ревматоиден артрит. Освен това куркумата може да облекчи страданията на пациентите, които вече се лекуват от артрит.
Факт е, че милиони хора по света се борят с ревматоидния артрит. Болестта засяга съединителната тъкан на опорно-двигателния апарат. Все още причинителите на заболяването не са достатъчно изяснени. Лекарите предполагат, че вируси и бактерии предизвикват развитие на имунен или автоимунен възпалителен процес най-вече при пациенти с наследствена обремененост. Лечението често включва обездвижване и приемане на противовъзпалителни и имуноподтискащи медикаменти.
В проучването на американските учени за първи път категорично бе доказано, че куркумата облекчава симптомите на сковаващото заболяване. Учените съветват болните да вземат растението под формата на хранителна добавка в продължение на 6 месеца. Добре е хората, които са предразположени към болестта да пият хранителни добавки с куркума около година. Така те ще намалят риска да развият артрит, категорични са учените.

Ревита Ви препоръчва

Куркума, 500mg

Хидраплениш & MСM, 750 mg

Хидраплениш, 500 mg

Кости, тъкани & хрущяли, 480 mg

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

МСМ/ Метилсулфонилметан, 1000 mg

Глюкозамин хондроитин, 820 mg

Глюкозамин HCL, 500 mg

Глюкозамин HCL, 375 mg

Глюкозамин сулфат & MСM, 875 mg

Глюкозамин сулфат, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top