Search
Филтрирай по...

Отлична комбинация от две растения с чудесни антисъсирващи свойства

спрете съсирването на кръвта с див кестен

Комбинацията от див кестен и хамамелис служи за профилактика на разширени вени, подобрява циркулацията на кръвта и спомага за намаляване на отоците в крайниците, създавайки чувство за лекота.

 

Конският кестен е добре познат и в нашата страна, тъй като той произхожда от Балканския полуостров, но не е толкова известен със своите лечебни свойства. Хамамелисът е много по-непознат, но той също има венотонични свойства като конския кестен. Хамамелисът се среща в Северна Америка и представлява храстовидно растение с елипсовидни листа. За лечебни цели се използват листата и кората му. Има много силно антисъсирващо действие и се прилага дори в кремове за бръснене (за успокояване на кожата при порязвания) и различни други ситуации, при което е нужно спиране на кръвотечение. Успешно се използва в множества лекарства против хемороиди заради наличието на танин. Дивият кестен има положително действие при възпаления, проблеми с капилярите и вените, а също така и действа обезболяващо. Освен това намалява риска от образуване на тромби (съсиреци), понижава кръвния вискозитет. Полезен е не само за разширени вени, но и срещу хемороиди.

Комбинацията от конски кестен и хамамелис подсилва свойствата на двете растения и е прекрасно средство срещу разширени вени, както при пациенти, които имат проблеми с тях, така и при такива, които желаят да ползват екстракта като профилактика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top