Search
Филтрирай по...

Преборете умората с билки

Преборете умората с билкиЧувствате се постоянно уморени и изтощени. Има редица причини за това. Предлагаме ви няколко лесни начина благодарение, на които да се справите с това неразположение.

Не спите достатъчно.
Често хроничната умора може да се дължи на липсата на сън. Ако се потапяте в страната на Морфей само за по 4–5 часа, организмът ви не може да се възстанови напълно и това се отразява негативно на здравето ви. Запомнете, че имате нужда от поне 7 часа сън.
Как да се справите с проблема? Лягайте си навреме. Забравете за телевизора, лаптопа и мобилните телефони в спалнята. Пийте жълт кантарион и мента, които ще ви помогнат да спите спокойно и ще успокоят нервите ви.

Сънна апнея.
Някои хора смятат, че спят достатъчно през нощта, но се оказва, че страдат от сънна апнея. Това е състояние, при което дишането им се нарушава за 10 – 20 секунди, а понякога дори и по-дълго. При всяко прекъсване на съня те несъзнателно се будят и това е причина за умората и изтощението, с което отварят очи сутрин.
Как да се справите с проблема? Отслабнете поне с 3–4 килограма, спрете да пушите, спете на отворен прозорец и не яжте обилно преди лягане.

Неправилно хранене.
Повечето хора не обръщат внимание на диетата си, докато не стане прекалено късно. В повечето случай менюто им е пица на крак, сандвич или баничка. Всички тези закуски за бързо хранене обаче не дават на организма “горивото”, от което той се нуждае.
Как да се справите с проблема? Винаги закусвайте сутрин. Включвайте в храни богати на протеини. Не пропускайте яйцата и пълнозърнестия хляб. Добре е да знаете, че през зимата тялото ви се нуждае от допълнително количество Витамин D и Витамин С. Може да си ги набавите чрез комплекс от мултивитамини.

Анемия. Тя е основната причина за умората при жените. Те губят кръв по време на мензес и това причинява железен дефицит в организма им.
Как да се справите с проблема? Добре е дамите да вземат допълнително желязо особено преди и по време на цикъл.

Депресия. Може би смятате, че депресията е само емоционален проблем, но тя може да се отрази и на физическото ви състояние. Умора, загуба на апетит, липса на сън, главоболие… симптомите са много.
Как да се справите с проблема? Опитайте да преодолеете депресията с комбинация от жълт кантарион, валериан, маточина и глог. Тези билки са доказали своето действие. Те помагат за подобряване на настроението. Ако все още се чувствате унили и подтиснати, най-добре потърсете лекарска помощ.

Кофеинова зависимост. Кафето и безалкохолните напитки могат да ви ободрят и да премахнат умората, но само ако не прекалявате. В противен случай кофеинът ще повиши кръвното налягане, ще  предизвика сърцебиене и умора.
Как да се справите с проблема? Пийте само по чаша кафе на ден в комбинация с шоколад или друга кофеинова напитка.

Ревита Ви препоръчва:

Жълт кантарион, 420 mg

Глог (плод), 510 mg

Добро настроение, 471 mg

Маточина (лист), 490 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Мента (лист), 400 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top