Search
Филтрирай по...

Сбогувайте се с хроничната умора

Постоянно сте уморени, вие ви свят, спи ви се, а страдате от безсъние, дори и да заспите сутрин се събуждате изтощени, нервни сте и нищо не може да ви успокои… Изпадали ли сте в такова състояние? Това е синдромът на хроничната умора. Най-често от него страдат служителите в големите офиси или ръководителите. За първи път за болестта се заговори през 1980 г. Едни я разглеждат като психичен проблем, други я смятат за заболяване на физиката. Още обаче няма единно мнение по въпроса, защо все повече хора страдат от постоянна умора, като и защо жените са по-засегнати от мъжете.
Проучване проведено наскоро във Великобритания, може би дава надежда за вечно уморените хора. Редовната консумация на шоколад, богат на полифеноли ще ви помогне да се справите с хроничната болест. Полифенолите са клас химични вещества, за които е вече е известно, че се отразяват благотворно на сърдечно-съдовата система. Полифенолите, които се съдържат в какаото са от различен тип – процианиди, които са по-ефективни. Ето защо консумацията на черен – богат на какао шоколад е така полезва.
В изследването, продължило 8 седмици, са участвали жени и мъже на различна възраст. “Всички те живеят изключително напрегнато, подложени са на голям стрес и страдат от хронична умора. Давахме им парче черен шоколад всеки ден. След края на изследването се оказа, че черният шоколад действа като “убиец на стреса”. Изследвахме ги подробно – както психически, така и физически. В края на проучването състоянието им се беше подобрило значително”, обясняват изследователите.
Освен това учените съветват хората, които страдат от хронична умора да се хранят по-здравословно, да забравят за известно време за алкохола и цигарите, да пият повече вода. Жълтият кантарион има изключително благотворно действие при състояния на умора и стрес.

Ревита Ви препоръчва:

Сибирски женшен (корен), 410 mg

Женско биле (корен), 450 mg

Алайв мултивитамини, 1g

Алайв Пауър Актив, 1л

Корейски женшен, 560 mg

Л-карнитин, 500 mg

Ацетил Л-карнитин, 500 mg

5-Хидрокситриптофан, 50 mg

Котешки нокът, 335 mg

Нони (плод), 500 mg

Бразилски женшен (корен), 500 mg

Лют червен пипер (плод), 500 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Пчелен прашец, 580 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top