Search
Филтрирай по...

Тайната на дълголетието

Тайната на дълголетиетоВсички искаме за себе си и близките ни пълноценен, щастлив и дълъг живот. Учените също мечтаят за откриването на ключа към дълголетието. Може би тайната вече е открита много, много отдавна. Според достоверни източници в древността са съществували хора, които са живели повече от век. Съвсем логично е да си зададем въпроса „какво е общото между всички дълголетници” и „с какво те се различават от всички нас”.

Може би тайната е много близо

С продължение на векове медици и мъдреци препоръчват физически упражнения за бодро тяло и здрав ум. Всички те твърдят, че активният начин на живот и грижата за тялото са основните фактори за дълъг живот. Хипократ въвежда пет основни правила за съхранение на тялото. Според тях трябва да има умереност в храненето, никакво пресищане или ограничаване, съчетавани с много движение. Следвайки стриктно тази своя практика, Хипократ умира на 104 години. Няколко стотици години след Хипократ известни учени и лекари препоръчват физическото натоварване и почиването на чист въздух сред природата. Както древните, така и съвременните учени единодушно споделят мнението, че грижите за здравето трябва да се полагат от ранна възраст, независимо от липсата на болести.

Съществува ли еликсир на дълголетието?

Всички искаме по-дълго да се наслаждаваме на живота, но все още никой не е открил магическата формула за това. Поне  знаем какво е нужно за добро здраве – правилно хранене, по-малко стрес и повече физически упражнения. Почивката също е много важна не само за дълголетието, но и за възстановяването на силите, изразходвани през деня. Отдихът е важен и когато ни се струва, че не сме си починали достатъчно. Не се разстройвайте, че не сте почивали на морето тази година. Ако сте спали добре, ако сте се разходили или сте свършили нещо полезно вкъщи, също се приема за пълноценна почивка. Самата промяна и откъсването от ежедневните задължения са в основата на добрата почивка.

Последни изследвания показват , че  за отпускане на човек са необходими поне две седмици. Първите дни човек се потапя в безделие. По този начин психиката премахва умората и стреса, натрупан през работните дни. След 5-6 дни мозъкът започва да изисква движение. Хубаво е да се занимавате с дейности, които не ангажират  мозъка – ходене по магазини, театри, кина, четене на книги и др. В резултат реакциите ви може леко да се забавят, но това е съвсем нормално. Колкото по-добра е била почивката, толкова по-ефективен ще е после работният процес.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Calmeral, 600 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top