Search
Филтрирай по...

Напитка с кетони предпазва от диабет

Напитка с кетони предпазва от диабетПреподаватели по физиологична биохимия в Оксфордския университет са създали напитката по поръчка на американската армия  с цел зареждане на организма с допълнителна енергия. Допълнителният ефект е че новият елексир помага за сваляне на наднорменето тегло, има профилактичен ефект при диабет и дори Алцхаймер.

Основната й съставка са кетони, малки, но много мощни източници на енергия, които се съдържат в човешкото тяло като природни вещества. Те помагат да изгаряте съхранените мазнини във вид на енергия, когато тялото няма достатъчно въглехидрати.
Например, когато човек е подложен на диета с ниско съдържание на въглехидрати, тялото започва производство на кетони. Те зареждат организма с необходимата енергия, особено нужна на мозъка и мускулите. Така че, ако искате да загубите излишни килограми е добре да добавите към вашата диета допълнително кетони. Според учените тези вещества имат положителен ефект и върху други заболявания като диабет, болест на Алцхаймер и епилепсия при деца.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top